دعوی حقوقی بر سر نفقه و جعل
کلمه دعوی حقوقی از جمله کلماتی است که حتما در هنگام مواجه با مشکلات قضایی با آن برخورد کردهایم. حتما تا به حال برای شما نیز پیش آمده که به هر شکلی و همچنین به دلایل مختلفی به اجبار با دادگاه و دادسرا مواجه شده باشید. دعاوی حقوقی و دعاوی کیفری از آن دسته کلماتی هستند که همیشه در هر مسئله قضایی و حقوقی، به گوش میرسد. شاید از خود بپرسید که چه تفاوتی میان این دو دعاوی وجود دارد؟ دعاوی حقوقی و کیفری هر دو در طرفین دعاوی، مرجع رسیدگی و ماهیت با یکدیگر متفاوت هستند. به عبارت دیگر میتوان گفت که دعاوی حقوقی براساس احقاق حق ( ادعا برای یک حق ) بوده و دعاوی کیفری از جمله اصطلاحاتی است که در هنگام درخواست به مجازات رساندن فرد خاطی به کار میرود. در ادامه با دعاوی حقوقی و مراحل رسیدگی به آن و همچنین با وظایف وکیل جعل و وکیل معاضدتی در دعاوی حقوقی آشنا میشویم.
جهت اطلاع از ثبت دادخواست و شکایت نفقه اینجا کلیک کنید...
تعریف دعوی حقوقی و مراحل رسیدگی به آن
این نوع دعوی معمولا زمانی مطرح میگردد که در مسائل مختلفی به دنبال رسیدن به حق خود باشیم و یا به عبارتی دیگر با دعاوی حقوقی زمانی زمانی روبرو میشویم که برای یک حق ادعایی وجود دارد. رسیدگی به این نوع دعوی در محاکم دادگستری یا همان دادگاهها به انجام میرسد و دیگر نیاز مراجعه به دادسرای عمومی و انقلاب وجود نخواهد داشت. دعاوی حقوقی انواع مختلف و گوناگونی دارد. دادخواستهای مربوط به معامله و عقود قراردادها، دادخواستهای خانوادگی، دادخواستهای مربوط به اسناد سجلی و... از انواع دعاوی حقوقی مطرح شده در دادگاه میباشند.
جعل یا تزویر مانند جعل اسناد را میتوان به عنوان یکی از مهمترین انواع دعاوی حقوقی معرفی نمود. جرم جعل و تزویر و همچنین استفاده از سند مجعول یا جعل شده، معمولا در محاکم کیفری و دادسراها مورد بررسی و رسیدگی قرار میگیرد و در محاکم حقوقی و دادگاهها تنها به ادعای جعل و یا انکار آن رسیدگی میشود. برای پیشبرد و رسیدگی به ادعای جعل چه از لحاظ حقوقی و چه از لحاظ کیفری، به یک وکیل جعل باتجربه و فوق العاده خبره نیاز است.
همان طور که گفته شد رسیدگی به دعاوی حقوقی در دادگاه یا محاکم دادگستری اتفاق میافتد. مراحل رسیدگی به دعوی حقوقی به ترتیب ارائه دادخواست به دادگاه، باطل کردن تمبر و پرداخت هزینه دادرسی، ثبت دادخواست و ارجاع آن به شورا، ثبت پرونده در دادگاه و تعیین وقت رسیدگی، جلسات دادرسی و رسیدگی و حل اختلافات، انشاء رای ( صدور حکم و رای دادگاه )، واخواهی ( اعتراض به حکم صادر شده به صورت غیابی )، تجدید نظرخواهی، فرجام خواهی و در نهایت اجرای حکم میباشد.
گاهی اوقات ممکن است این ادعای حقوق به دلایل مختلفی به سرانجام نرسد و مراحل رسیدگی به دعاوی حقوقی به خوبی پیش نرود. برای اینکه از رسیدگی به دادخواست حقوقی خود و همچنین حل مسائل و اختلافات موجود اطمینان حاصل نماییم، به راهنماییهای یک وکیل باتجربه و متخصص نیاز داریم. وکیل پایه یک دادگستری به عنوان یک فرد متخصص و معتمد، همان شخصی است که برای احقاق حق به دنبال آن هستیم. اگر از تمکن مالی خوب و مناسبی برخوردار نیستیم و یا به عبارتی به دلیل مشکلات مالی توانایی گرفتن وکیل را نداریم، استفاده از وکیل معاضدتی بهترین انتخاب بوده و حلال مشکلات میباشد.